ua en ru

Російська "Алроса" планує виручити близько 3 млрд дол. в ході IPO в 2012 р

Найбільша в світі компанія з видобутку алмазів, російська "Алроса", планує виручити близько 3 млрд дол. в ході первинного розміщення акцій в 2012 р., Про це повідомив головний виконавчий директор компанії Федір Андрєєв, передає Bloomberg.

"Моя особиста мета полягає у підготовці компанії, тому ми будемо готові зробити IPO в середині наступного року", - сказав Ф.Андрєєв в інтерв'ю Bloomberg Television. "Алроса" вивчає майданчики у Великобританії, Канаді, Гонконгу і Росії як потенційні місця розміщення.

"Алроса" - державна алмазна монополія Росії. Компанія хоче продати близько 20-25% акцій. Використані гроші повинні піти на фінансування погашення боргу в 3,2 млрд дол. "Таким великим банкам, як Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley і "ВТБ Банк" буде запропонована участь у торгах в якості радників", - сказав Ф.Андрєєв.

"Алроса", що базується в Якутії, отримала 34 млн карат (220 тис. унцій) алмазів у минулому році, в порівнянні з головним конкурентом De Beers, яка видобула 33 млн каратів. За словами Ф.Андрєєва, компанія планує до 2018 р. збільшити видобуток на 40 млн каратів, інвестувавши близько 7,5 млрд дол. в нові шахти.