ua en ru

Росіяни вважають Путіна головною гордістю країни, - опитування

Росіяни вважають Путіна головною гордістю країни, - опитування Фото: Володимир Путін

Лише 6% росіян вважають, що їм нема чим пишатися

Росіяни найбільше пишаються своїм президентом Володимиром Путіним. Про це свідчать результати опитування дослідницького центру "Ромир".

Кількість росіян, які пишаються главою держави, за останні 12 років зросла майже в три рази. Якщо в 2003 році президента в якості приводу для гордості назвали 12% респондентів, то у 2015 році таких відповідей нарахували 34%.

За цей же час в два рази зросла кількість громадян Росії, які пишаються народом своєї країни, - з 16% до 32%.

Лідируючу трійку приводів для гордості після президента і народу замикає гордість російськими традиціями. Цей пункт також продемонстрував сильне зростання за останні 12 років - з 11% до 25%.

У 2015 р. лише 6% опитаних обрали пункт "Нам немає чим пишатися", у 2003 р. цей показник був на рівні 25%.

Згідно з дослідженням, у 2003 році росіяни не пишалися природними ресурсами своєї країни (0%), зате в 2015 році цей пункт зібрав 24% прихильників.

Дослідники відзначають також, що з моменту останнього опитування практично не змінилися результати за такими варіантами відповіді, як розвиток демократії, успіхи в економіці та побудову вільного суспільства - залишилися на рівні 2-3%.

Опитування 2015 року було проведено в липні, в ньому взяли участь 1500 респондентів у віці від 18 до 60 років і старше, що проживають у всіх типах міст та сільській місцевості, у всіх федеральних округах.

Росіяни вважають Путіна головною гордістю країни, - опитування

Фото: чим пишаються росіяни

Нагадаємо, найбільше росіяни бояться війни і економічної кризи.