ua en ru

Росіяни вважають, що відповідальність за кризу біженців в Європі лежить на США

Росіяни вважають, що відповідальність за кризу біженців в Європі лежить на США Фото: біженці

Також 16% опитаних покладають відповідальність на владу країн Близького Сходу

Росіяни звинувачують США в тому, що люди з країн Близького Сходу їдуть в Європейський союз. Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Як свідчать дані опитування, 36% респондентів вважають, що відповідальність за кризу біженців в Європі лежить на США, 16% опитаних покладають відповідальність на владу країн Близького Сходу. Крім того, 9% росіян вважають, що відповідальність за міграційний кризу лежить на всіх політиках світу, а 6% звинувачують Євросоюз.

Як наголошується, опитування було проведено у 132 населених пунктах РФ, в дослідженні взяли участь 1 600 чоловік.

Згідно з опитуванням, 49% респондентів упевнені, що потужний потік мігрантів пов'язаний з активними військовими діями на батьківщині біженців.

При цьому 10% опитаних вважають, що біженці відправляються до Європи на пошуки кращого життя, а 7% росіян припустили, що біженцями рухає бідність і необхідність заробляти гроші.

Причиною потоку біженців 6% опитаних вважають американську агресію, по 4% росіян називають в якості причин безробіття і тероризм. Близько 3% респондентів упевнені, що мігранти лише хочуть отримати допомогу, а 1% в якості причини назвав заздалегідь продуману і спровоковану ситуацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що право на статус біженця в ЄС отримають близько 75% переміщених осіб.