ua en ru

Росіяни втратили на Донбасі новітню станцію встановлення завад, - розвідка

Росіяни втратили на Донбасі новітню станцію встановлення завад, - розвідка Фото: автоматизована станція завад Р-330Ж "Житель" (uk.wikipedia.org)

На окупований Донбас приїхала група інспекторів армії РФ для проведення розслідування зі втрати особового складу та техніки

Минулого тижня в районі населеного пункту Сміле (Луганська область) російські військові втратили новітній зразок техніки радіо-електронної боротьби (РЕБ) виробництва РФ - станцію завад Р-330Ж "Житель". Про це повідомила розвідка штабу АТО.

"До окупованого Донбасу приїхала група інспекторів російської армії, що проводять розслідування з приводу втрати особового складу та техніки підрозділами РЕБ та РЕР (радіо-електронна розвідка, - ред.)", - йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що втрату військового майна намагались списати на обстріли силами АТО.

Українські розвідники припускають, що техніка РЕБ могла бути знищена внаслідок нехтування елементарними пожежними нормами, або ж через некомпетентність російських "радників", щодо яких і призначене розслідування.

За інформацією штабу АТО, на час проведення розслідування, кадрових російських військових відсторонено від управління підрозділами, і доки не прибуде заміна з Росії, їхні обов’язки виконуватимуть місцеві найманці.

Російські офіцери-«радники» через некомпетентність очікують на заміну До окупованого Донбасу приїхала група інспекторів...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 27 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла, щоросійське командування на окупованому Донбасі готує провокації напередодні зміни формату антитерористичної операції.