ua en ru

Командування РФ на Донбасі готує провокації напередодні зміни формату АТО, - розвідка

Командування РФ на Донбасі готує провокації напередодні зміни формату АТО, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі (twitter.com DubovoySlavyans)

Бойовики на Донбасі активізували застосування безпілотників

Російське командування на окупованому Донбасі готує провокації напередодні зміни формату антитерористичної операції (АТО). Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України на брифінгу повідомив спікер Міноборони Максим Праута.

"Командування російсько-окупаційних військ готує низку провокацій для дискредитації української влади напередодні зміни формату операції зі стабілізації обстановки на сході України", - повідомив Праута.

Зокрема, за даними розвідки, бойовики активізували застосування безпілотників та підготовку артилерійських підрозділів, підготовка яких здійснюється на полігоні в Луганської області під керівництвом російських офіцерів.

Крім того, на території Ростовської області (РФ) організовано прискорені курси з підвищення кваліфікації молодшого офіцерського складу російсько-окупаційних військ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що населення окупованого Донбасу залякують переходом сил АТО до "широкомасштабного наступу" з 30 квітня. Зазначимо, на 30 квітня заплановано перехід формату АТО в операцію Об'єднаних сил.