ua en ru

Росіян будуть нагороджувати за внесок у зміцнення єдності нації

Росіян будуть нагороджувати за внесок у зміцнення єдності нації Фото: президент Росії Володимир Путін підписав указ про заснування премії за внесок у зміцнення єдності російської нації

Крім винагороди в 2,5 млн рублів, лауреат отримає диплом, почесний знак лауреата премії і фрачний знак лауреата премії президента Росії

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про заснування премії за внесок у зміцнення єдності російської нації. Відповідний документ опублікований на сайті Кремля, повідомляє РБК.

"Заснувати премію президента Російської Федерації за внесок у зміцнення єдності російської нації в розмірі 2,5 млн рублів", — йдеться в указі.

Наголошується, що премія є "вищим визнанням заслуг громадян Російської Федерації, які здійснюють діяльність зі зміцнення єдності російської нації, перед суспільством і державою".


Претендувати на її отримання зможуть ті, хто здійснює "плідну діяльність, спрямовану на зміцнення загальноросійського громадянської самосвідомості та духовної спільності багатонаціонального народу".

Згідно з документом, перша церемонія вручення премії буде проведена вже в 2016 році.

Крім винагороди в 2,5 млн рублів, лауреат отримає диплом, почесний знак лауреата премії і фрачний знак лауреата премії президента Росії.

Нагадаємо, директору Бібліотеки української літератури в Москві хочуть продовжити арешт ще на три місяці.