ua en ru

Росія запустила фейк про посольство України в Лівані, щоб відволікти від свого скандалу, - МЗС

Росія запустила фейк про посольство України в Лівані, щоб відволікти від свого скандалу, - МЗС Фото: прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко (twitter.com/OlegNikolenko)

Росія запустила фейк про роботу посольства України в Лівані, щоб відволікти від скандалу з наркотиками. У їх контрабанді з Аргентини замішані російські дипломати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прессекретаря Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олега Ніколенка.

"МЗС РФ запустив фейк про роботу українського посольства в Лівані, справжня мета якого - створити димову завісу на тлі розгортання справи контрабанди кокаїну з посольства Росії в Аргентині", - написав дипломат.

Ніколенко зазначив, що вчора у російських ЗМІ з'явилася інформація про визнання судом Москви винними чотирьох фігурантів. За його словами, їм загрожує до 25 років ув'язнення.

Представник МЗС нагадав, що справа стосується спроби вивезти з російського посольства в Аргентині на державному літаку близько 400 кілограмів кокаїну на суму 35 млн євро.

"Очевидно, що інсинуації про українських дипломатів стали побічним ефектом російської кокаїнової справи", - резюмував Ніколенко.