ua en ru

У Польщі заявили про можливу підміну тіл деяких жертв авіакатастрофи під Смоленськом

У Польщі заявили про можливу підміну тіл деяких жертв авіакатастрофи під Смоленськом Фото: місце катастрофи польського урядового літака Ту-154 у Смоленську

За даними ЗМІ, в труну Ришарда Качоровського помістили останки іншої людини

Росіяни помістили останки іншої людини в домовину останнього польського президента в еміграції Ришарда Качоровського, загиблого у Смоленській авіакатастрофі. Про це повідомляє Польське Радіо.

За інформацією Gazeta Polska, тодішній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск знав, що росіяни в домовину останнього польського президента в еміграції Ришарда Качоровського помістили останки іншої особи.

За словами журналістів, керівництво Польщі повинно було отримати інформацію, яку тодішньому послу в Москві Єжи Бару передав від начальника Відділу міжнародного юридичного співробітництва слідчого комітету при Генпрокуратурі РФ Піотра Литвишка. Російський чиновник повідомив послу, що "дослідження ДНК не підтвердили, чи дійсно останки, поміщені в труну президента Качоровського, належать йому".


За інформацією тижневика "Gazeta Polska", Літвішко також додав, що "кілька інших зразків ДНК також не підтверджують, що тіла, покладені в труни, є тими жертвами, які були ідентифіковані сім'ями жертв".

Видання стверджує, що про заміну тіл жертв смоленської авіакатастрофи повинні були знати і інші члени тодішнього уряду і Головна військова прокуратура Польщі. Однак, цю інформацію не передали родині екс-президента, а ексгумацію свідомо заблокували.

Нагадаємо, в березні міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що авіакатастрофа під Смоленськом (РФ), в якій в 2010 році загинув президент Польщі Лех Качиньський, схожа на спробу прибрати керівництво країни.