ua en ru

Росія знову заблокувала пропуск до Криму через КПВВ "Каланчак"

Росія знову заблокувала пропуск до Криму через КПВВ "Каланчак" Фото: помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян

Пропуск в обидві сторони здійснюється тільки на КПП "Чонгар"

Російська Федерація знову заблокувала пропуск до Криму через контрольний пункт в'їзду/виїзду "Каланчак". Про це у Facebook помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Близько опівночі 8 серпня окупанти знову припинили пропуск осіб навпроти КПВВ "Каланчак". Таким чином, станом на 7:30 8 серпня на КПВВ "Чонгар" пропуск здійснюється у обидві сторони, але вкрай повільно, навпроти КПВВ "Чаплинка" правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск тільки тих, хто йде на тимчасово окупований півострів і повністю заблокованим залишається КПВВ "Каланчак"", - повідомив Слободян.


За його словами, на адміністративному кордоні з Кримом спостерігається підвищена активність російських військових. Зафіксований політ 9 вертольотів і двох безпілотників.

Нагадаємо, напередодні Росія заблокувала в'їзд до анексованого Криму через всі пункти пропуску. Протягом дня пропуск поновився на КПП "Чонгар", інші працювали в обмеженому режимі.