ua en ru

Росія вишле дипломатів Великої Британії у відповідь на дії Лондона

Росія вишле дипломатів Великої Британії у відповідь на дії Лондона Фото: Сергій Лавров (mfarussia)

Зараз Росія розробляє відповідні заходи на дії Британії

У відповідь на рішення Великоъ Британії вислати з країни російських дипломатів, Російська Федерація (РФ) збирається вислати представників дипломатичних установ Британії. Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передають російські ЗМІ.

На питання журналістів про те, коли це станеться, Лавров відповів: "Скоро".

Також в МЗС РФ відзначили, що сподівалися побудувати діалог з Лондоном. Зараз Росія розробляє відповідні заходи на дії Британії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великоъ Британії Тереза Мей зажадала вислати 23 російських дипломатів з країни після звинувачень на адресу Росії в причетності до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Також у зверненні до парламенту Мей звинуватила російських дипломатів у шпигунстві на користь Росії.

Пізніше Британія заявила про скликання Ради безпеки ООН. Представник Великобританії в Радбезі ООН Джонатан Аллен заявив, що РФ несе відповідальність за отруєння Скрипаля і його дочки в Солсбері, не виконує Міжнародну конвенцію ООН про заборону використання хімічної зброї і порушує Статут ООН.

Екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль отримав притулок у Великобританії після обміну звинуваченими в шпигунстві розвідниками між Москвою і Вашингтоном в 2010 році. 4 березня Скрипаля і його дочку Юлію знайшли у непритомному стані у місті Солсбері. За даними поліції, їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок, яку виготовляють у Росії.