ua en ru

Росія виплатить 15 млн доларів за допінгові розслідування, - МОК

Росія виплатить 15 млн доларів за допінгові розслідування, - МОК Фото: Олімпійські ігри (olympic.org)

Міжнародний олімпійський комітет довічно дискваліфікував екс-міністра спорту Росії Віталія Мутко

Міжнародний олімпійський комітет зобов'язав Росію заплатити 15 мільйонів доларів за проведення розслідувань комісіями МОК щодо вживання російськими спортсменами допінгу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наголошується, що серед інших рішень головного олімпійського органу - довічна дискваліфікація колишнього міністра спорту Росії, а нині віце-прем'єра російського уряду Віталія Мутко, а також усунення з числа членів МОК голови Олімпійського комітету Росії Олександра Жукова. Крім цього, передбачено усунення нинішнього президента Континентальної хокейної ліги, екс-директора оргкомітету Ігор в Сочі-2014 Дмитра Чернишенко зі складу координаційної комісії Олімпіади 2022 року в Пекіні.

Нагадаємо, 5 грудня МОК прийняв рішення не допустити Росію до участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані. Виняток буде зроблено тільки для чистих в плані допінгу спортсменів, які зможуть виступити під нейтральним (олімпійським) прапором. Такі атлети будуть брати участь у змаганнях під ім'ям OAR (Olympic Athlete from Russia). Також на церемонії нагородження буде виконуватися олімпійський гімн, а не Росії, а на їх формі не буде символіки або прапора РФ.