ua en ru

Росія ввела тимчасові обмеження на ввезення в країну продукції з 14 країн

Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження на ввезення до РФ продукції з 14 країн, в тому числі п'яти держав - членів Євросоюзу. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає РБК.
Так, тимчасово заборонені постачання до Росії з 10 німецьких підприємств, п'яти бельгійських, двох іспанських, одного голландського і одного шведського.
У прес-службі відзначили, що ще в минулому році були виявлені 86 партій м'яса і м'ясної продукції, заражених E.Coli - кишковою паличкою. У Россільгоспнагляді підкреслюють, що зараження рослинною продукцією може мати вторинний характер. Іншими словами, рослинна продукція не може вважатися первинним джерелом інфікування у харчовому ланцюзі.
Особливу стурбованість Россільгоспнагляду викликає та обставина, що компетентними службами Німеччини та Євросоюзу до теперішнього часу не виявлені справжні джерела забруднення харчової продукції високопатогенним штамом кишкової палички. Россільгоспнагляд уважно стежить за розвитком ситуації і залишає за собою право застосування додаткових заходів щодо забезпечення харчової безпеки продукції, піднаглядній державному ветеринарному нагляду, імпортованої на російський ринок з країн Євросоюзу.