ua en ru

Росія тимчасово припинила продаж квитків на потяги до України

Компанія "Російські залізні дороги" тимчасово закрила продаж квитків на потяги до України після 3 грудня 2011 р. На цей термін припинений продаж квитків і на потяги, що йдуть транзитом через Україну.
Причиною стала відмова Верховної Ради України скасувати перехід на зимовий час, через що виникла плутанина в розкладі поїздів.
18 жовтня Верховна Рада України анулювала рішення про скасування переходу на зимовий час, яке вона прийняла 20 вересня. До цього часу вже здійснювався продаж квитків на потяги дальнього проходження на дати відправлення після 30 жовтня, повідомили в компанії.
У РЖД нагадали, що квитки на потяги дальнього проходження на маршрутах в міста Росії і країн СНД надходять у продаж за 45 діб до дати відправлення поїзда. У РЖД завірили, що проінформують пасажирів, коли продаж квитків поновиться. Про терміни поки нічого не повідомляється.
Російські залізничники також попереджають, що з 30 жовтня по 3 грудня поїзди з України прибуватимуть до Росії із запізненням на одну годину
Правда, це торкнеться не всіх поїздів. "Всього в повідомленні з Україною і транзитом через її територію слідують 63 поїзди. "ВАТ "ФПК" (дочка РЖД) зробило всі необхідні заходи, щоб скоротити кількість поїздів, які прибуватимуть із запізненням на кінцеві станції. Так, з 63 поїздів 21 поїзд прибуватиме згідно з графікми. На жаль, для 42 поїздів можливість введення їх у графік відсутній", - говориться в прес-релізі компанії.
Згідно з представленою інформацією, поїзди прибуватимуть на кінцеві станції в межах Росії із затримкою від 10 хв. до 3 год. 17 хв., низку поїздів буде скасовано.

У зв'язку з переходом на зимовий час вперше в історії країн СНД різниця у часі між Україною та РФ становитиме 2 години.

Згідно з повідомленням "Укрзалізниці", поїзди, що прямуватимуть з України за кордон у період з 30 жовтня по 3 грудня 2011 р. прибуватимуть до станції призначення із запізненням до однієї години за місцевим часом. Нині залізничники розробляють новий графік руху пасажирських поїздів дальнього слідування, поїздів міжнародного сполучення та транзитних.