ua en ru

Росія є гарантом відведення бойовиками гармат калібром менше 100 мм

Росія є гарантом відведення бойовиками гармат калібром менше 100 мм Фото: ДНР

Процес відведення в Донецькій обл почнеться 18 жовтня

Спікер Генерального штабу України Владислав Селезньов заявив, що гарантом відведення бойовиками гармат калібром менше 100 мм є Росія і перевіряти цей процес буде місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" .

"Завтра представники спостережної місії ОБСЄ перевірять наявність наших мінометів на визначених майданчиках. І ми будемо готові перейти до наступного етапу відведення зброї калібру менше 100 мм, мова йде про Донецької області", - розповів спікер Генштабу.

Як повідомляється, процес відведення в Донецькій обл. почнеться 18 жовтня, його завершення заплановане на 12 листопада. Однак, поки що прогнозувати розвиток подій в Генштабі не беруться.

"Саме РФ виступає в цьому сенсі гарантом реалізації заходів відведення зброї калібром менше 100 мм в певні часові рамки та на визначені дистанції. Так що в цьому випадку ми будемо апелювати до представників РФ, саме вони повинні впливати на представників самопроголошеної "ДНР" для того, щоб певні мінськими домовленостями терміни і графіки дотримувалися і процес відведення зброї менше 100 мм відбувався вчасно", - зазначив Селезньов.

Нагадаємо, Сили АТО завершили відведення мінометів в Луганській області.