ua en ru

Росія веде "гібридну війну" проти ЄС і Великобританії, - Порошенко

Росія веде "гібридну війну" проти ЄС і Великобританії, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

РФ використовує кібератаки та фінансування популістів для дестабілізації

Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація веде "гібридну війну" проти Європейського Союзу та великої Британії. Про це глава розповів в інтерв'ю телеканалу Sky News, повідомляє прес-служба президента.

"Росія не хоче мати сильну об'єднану Європу. Росія не хоче мати сильну об'єднану Великобританії. Вона прагне до роз'єднання, провокування конфліктів. Радий, що ці плани РФ не дуже ефективні", - заявив Порошенко.

За його словами, Росія веде "гібридну війну" проти інших країн, яка включає елементи кібератак, фінансування популістів і антиурядові рухи для дестабілізації внутрішньої ситуації.

Також, Порошенко підкреслив, що тиск на РФ повинен бути продовжений, щоб зупинити вбивства українців. Він подякував США, ЄС, Великобританії, Японії, Канаді, Австралії за підтримку України.

"Санкції - механізм, щоб тримати Путіна за столом переговорів. Путін платить високу ціну-за санкцій", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Петра Порошенка, що без санкцій Заходу агресія Російської Федерації продовжилася б вглиб Європи. Президент вважає, що Путін почав військові дії в Україні з "почуття безкарності".