ua en ru

Росія посилила Чорноморський флот 40 бойовими кораблями

Росія посилила Чорноморський флот 40 бойовими кораблями Фото: командувач ЧФ Вітко Олександр

За 2015 рік РФ направила в ЧФ 200 одиниць озброєння і військової техніки

Росія в 2015 році посилила Чорноморський флот 40 бойовими кораблями. Про це заявив п'ятницю командувач ЧФ адмірал Олександр Вітко, передає РИА Новости.

"За підсумками 2015 року ЧФ отримав понад 200 одиниць нових зразків озброєння та військової техніки, близько 40 різних кораблів і судів", - сказав Вітко.

Флот поповнили три дизель-електричні підводні човни проекту 636 "Варшав'янка", два малих ракетних корабля, 10 бойових катерів і 20 суден допоміжного флоту.

Також ЧФ були передані понад 30 літальних апаратів, в числі яких сучасні багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанковой техніки.

Вітко заявив, що оновлення корабельного складу Чорноморського флоту і надходження нових зразків авіаційної та бронетанкової техніки дозволили створити в регіоні повноцінну угруповання військ.

Нагадаємо, РФ готова при необхідності розгорнути в Криму сухопутні війська.

"Там з'єднань і частин Сухопутних військ немає. На півострові розгорнуті тільки з'єднання і частини Чорноморського флоту", - сказав командувач Сухопутними військами РФ генерал-полковник Олег Салюк, зазначивши, що "якщо таке завдання буде поставлено, ми її виконаємо".