ua en ru

Росія і Туреччина найчастіше не виконують рішення ЄСПЛ

Росія і Туреччина найчастіше не виконують рішення ЄСПЛ Фото: Будівля Європейського суду з прав людини (picture-alliance/dpa/w.Rotherm el)

Україна опинилася серед країн з найбільшою кількістю справ, що перебувають на розгляді в ЄСПЛ

Росія і Туреччина стали лідерами серед країн, які не виконують рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Про це інформує звіт Комітету міністрів Ради Європи за 4 квітня, передає DW.

"В Росії не виконані рішення ЄСПЛ у понад двох тисячах справ щодо порушень прав людини... В Туреччині очікують імплементації понад 1,5 тисячі рішень страсбурзького суду", - пише видання.

Росія повинна заплатити 14,6 млн євро, що є найбільшою сумою компенсацій у справах про порушення прав людини. Туреччина винна 11,6 млн євро.

У той же час Україна опинилася серед країн з найбільшою кількістю справ, що перебувають на розгляді в ЄСПЛ. На даний момент це більш ніж 7 тис. справ.

Повідомляється, що Україна посіла у списку четверте місце після Румунії, Росії і Туреччини.

"У Раді Європи відзначають, що кількість незакритих справ за рішеннями ЄСПЛ впала на 47 відсотків порівняно з минулим роком. Найбільше справ у 2017 році закрила Італія, виконавши 2961 рішення ЄСПЛ. Україна в минулому році виконала 100 рішень ЄСПЛ», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Єврокомісар розкритикував невиконання обіцянок про деклараціях активістів.