ua en ru

Росія з 28 червня вводить антидемпінгові заходи щодо імпорту сталевих кованих валків для прокатних станів з України

Росія з 28 червня 2011 р. вводить антидемпінгові заходи щодо імпорту сталевих кованих валків для прокатних станів з України. Як говориться в повідомленні Міністерства промисловості і торгівлі, це передбачено постановою уряду РФ від 20 травня ц.р., прийнятій за підсумками антидемпінгового розслідування Мінпромторгу, передає РБК.

Відповідно до положень угоди про порядок застосування спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів протягом перехідного періоду від 19 листопада 2010 р., дані заходи, які застосовуються відповідно до законодавства держав - членів Митного союзу відносно імпорту товарів з третіх країн на території держав - членів Митного союзу, підлягають перегляду на предмет встановлення частки виробництва національних виробників аналогічного або безпосередньо конкуруючого товарів, для яких було встановлено збитки або загроза збитків, у загальному обсязі виробництва держав - членів Митного союзу. Обсяги виробництва товарів визначаються за три роки, які безпосередньо передують даті підписання угоди. Перегляд вищевказаних заходів буде здійснюватися Мінпромторгом Росії.

Як наголошується в повідомленні Мінпромторгу, попередній аналіз наявної інформації показав, що за період з 2007 по 2009 рр. на частку російських виробників прокатних валків, для яких за результатами антидемпінгового розслідування було встановлено матеріальний збиток, доводилося близько 83% від загального обсягу виробництва держав - членів Митного союзу. Зацікавлені особи, інтереси яких зачіпаються у зв'язку з переглядом антидемпінгового заходів щодо сталевих кованих валків для прокатних станів, що походять з України, протягом 14 днів з дня розміщення відповідного повідомлення на офіційному сайті Мінпромторгу Росії можуть надати свою думку і пов'язані з предметом перегляду зазначених заходів відомості.