ua en ru

Росія з 15 січня може припинити обслуговування "АероСвіту" з-за постійного зриву термінів оплати

ФГУП "Державна корпорація по організації повітряного руху в Російській Федерації" може припинити аеронавігаційне обслуговування повітряних суден авіакомпанії "АероСвіт" з 15 січня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Росавіації.

"Протягом тривалого часу ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" було хронічним неплатником аеронавігаційних зборів за обслуговування польотів у повітряному просторі Російської Федерації. Незважаючи на дані гарантії, авіакомпанія неодноразово піднімала терміни оплати за аеронавігаційне обслуговування (АНО)", - відзначається в повідомленні.

Росавіація нагадує, що останній раз Росія відмовила в аеронавігаційного обслуговування літаків авіакомпанії в кінці грудня 2012 р. Тоді авіаперевізник зумів погасити прострочену заборгованість, але до теперішнього часу знову зібрав її в сумі понад 1,5 млн дол.

"АероСвіт" надав гарантії оплати простроченої заборгованості до 10 січня 2013 р. Дану обіцянку не було виконано. Враховуючи, що в цей період здійснюються масові перевезення пасажирів і туристів з місць відпочинку до місць постійного проживання громадян, ФГУП "Державна корпорація по організації повітряного руху в Російській Федерації" погодилося надати відстрочку українському авіаперевізникові по сплаті заборгованості до 15 січня 2013 р. У разі непогашення заборгованості з 00:00 за московським часом 15 січня 2013 р. аеронавігаційне обслуговування повітряних суден ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" у повітряному просторі Російської Федерації буде повністю припинено".

РФ відзначила, що вся відповідальність за зрив перевезень і порушення прав пасажирів покладається на "АероСвіт".

"Посилання "АероСвіту" на припинення оплати за аеронавігаційне обслуговування у зв'язку з виходом постанови господарського суду Київської області від 29 грудня 2012 р. по справі про банкрутство цього авіаперевізника не мають відношення до діючого повітряному законодавству Російської Федерації, що встановлює вимоги про оплату за надане АНО в повітряному просторі Російської Федерації у встановлені терміни", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Азаров має намір використовувати кошти Резервного фонду для повернення пасажирів "АероСвіту" в Україну.