ua en ru

Росія вирішила не продовжувати договір про постачання електроенергії в Україну

Росія вирішила не продовжувати договір про постачання електроенергії в Україну Фото: ЛЕП

РФ не веде переговори на поставку електроенергії з Росії в Україну

Росія вирішила не продовжувати договір про постачання електроенергії в Україну після відмови від закупівлі української електроенергії для Криму. Про це повідомляє "Комерсант".

"РФ не веде переговори на поставку електроенергії з Росії в Україну. Продовжувати його не будемо, так як спочатку він був пов'язаний з договором на постачання електроенергії з України до Криму ", - повідомили в російському Міненерго.

Зазначимо, у 2014 році Україна купувала електроенергію з енергосистеми Росії за контрактом між "Інтер РАО" і "Укрінтеренерго ", який діяв до кінця 2015 року.

Раніше повідомлялося, що в Криму провели соціологічне опитування, за результатами якого стало відомо, що 94% жителів погодилися б на можливі перебої в енергопостачанні протягом трьох-чотирьох місяців, поки будується друга черга енергомосту через Керченську протоку. Після соцопитування уряд вирішив не піднімати питання про продовження контракту про експорт електроенергії в Україну.

Нагадаємо, аннексированный Крим був повністю знеструмлений 22 листопада, коли з-за підриву опор вийшли з ладу всі чотири лінії електропередач, що йдуть з України в Крим. На півострові був введений режим НС, почали застосовуватися графіки аварійних відключень електрики.

Ситуація покращилася з запуском першої нитки енергомосту з Краснодарського краю, а введення 15 грудня другої нитки збільшив його потужність до 400 МВт. Зараз енергодефіцит на півострові становить близько 10%.

Однак, 1 січня монтажні роботи на пошкодженій лінії електропередач "Каховка-Титан" завершені.