ua en ru

Росія розробляє власні атомні авіаносці на заміну "Містралям"

Росія розробляє власні атомні авіаносці на заміну "Містралям" Фото: Фото: вертольотоносець типу "Містралі"

Авіаносець буде обладнаний ядерним енергетичним модулем

Російська Федерація (РФ) розробляє власні атомні авіаносці, які в перспективі мають перевершувати французькі вертолетоносці типу "Містралі" за своїми технічними характеристиками. Про це пише International Business Times, посилаючись на заяву прес-секретаря Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК).

"Росія розробляє новий авіаносець, який буде обладнаний ядерним енергетичним модулем. У Кремлі ще в травні до зриву контракту з Францією анонсували плани з будівництва власних військових судів, що перевершують за своїми характеристиками "Містралі", - пише видання.

У свою чергу, Генеральний директор Невського ПКБ Сергій Власов вважає, що проект авіаносця може бути реалізований у двох варіантах. Перший варіант передбачає оснащення корабля ядерним енергетичним модулем, що дозволить судну з водотоннажністю від 80 тисяч до 85 тисяч тонн приймати на борт майже 70 літальних апаратів. Без оснащення корабля ядерною установкою авіаносець зможе нести близько 55 апаратів на борту при водотоннажності від 55 тисяч до 65 тисяч тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вертольотоносцями типу "Містраль", які Франція виготовила на замовлення Російської Федерації і відмовилася постачати, зацікавилося багато інших країн.