ua en ru

Росія тільки розпалила громадянську війну в Сирії, - глава Пентагону

Росія тільки розпалила громадянську війну в Сирії, - глава Пентагону Фото: Ештон Картер прокоментував участь ЗС РФ у війні в Сирії

А також подовжила страждання сирійського народу

Участь Росії у воєнному конфлікті в Сирії "лише розпалила громадянську війну та подовжила страждання сирійського народу". Так вважає міністр оборони США Ештон Картер, про що він заявив на конференції з питань безпеки Близького Сходу в Бахрейні, передає DW.

За словами глави Пентагону, для боротьби з "Ісламської державою" (ІД) Сполучені Штати направлять до Сирії ще 200 військовослужбовців, що має допомогти курдським та арабським загонам відбити у бойовиків Ракку.

"Ці унікальні фахівці приєднаються до 300 представників американських сил спеціальних операцій, які вже перебувають у Сирії, щоб продовжувати організовувати, тренувати, надавати оснащення та іншим чином допомагати здібним, мотивованим місцевим силам боротися з ІД", - сказав Картер у зверненні до учасників конференції.

Нагадаємо, раніше в Міноборони США допустили звільнення іракського Мосула від бойовиків ІДІЛ до інавгурації президента Дональда Трампа, яка запланована на 20 січня 2017 року.