ua en ru

Росія розраховує на визначення лінії розмежування в зоні АТО в найближчі дні

Росія розраховує на визначення лінії розмежування в зоні АТО в найближчі дні Джерело фото:EPA
Росія розраховує, що в найближчі дні на Донбасі буде оголошено про припинення вогню і визначена лінія розмежування.

Росія розраховує, що в найближчі дні на Донбасі буде оголошено про припинення вогню і визначена лінія розмежування. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ході прес-конференції в Базелі, передає "Російська газета".

"Сподіваюся, що те, що зараз відбувається в зоні конфлікту, дозволить оголосити про припинення вогню як про узгоджений механізм, включаючи лінію роз'єднання сторін", - сказав міністр.

За його словами, роль спеціальної моніторингової місії у цьому зв'язку ОБСЄ зростає. Перш за все, в тому, щоб забезпечити спостереження за режимом припинення вогню.

"Спеціальна моніторингова місія буде спостерігати за тим, як відводиться важка техніка від цієї лінії, і як взагалі дотримується режим припинення вогню між київськими силовиками і ополченцями", - пояснив Лавров.

Міністр також заявив, що сторони конфлікту в Україні повинні домовитися про обмін полоненими "всіх на всіх". "Москва домагається домовленості між сторонами конфлікту на Україні про обмін полоненими у форматі "всіх на всіх", - сказав він.

Лавров також заявив, що переговори без ДНР і ЛНР безглузді, а РФ не повинна виступати від їх імені. "Обговорювати ті речі, які зараз вирішуються на основі мінських домовленостей, без участі ополченців безглуздо. Наші західні колеги, деякі європейці, але особливо американці, дуже хочуть, щоб саме так воно і відбувалося, хочуть, щоб у тому чи іншому форматі саме Росія виступала від імені ополчення, але це чисто ідеологізований підхід", - сказав Лавров.

Нагадаємо, 3 грудня представники України, Росії та ОБСЄ домовилися про заходи з припинення вогню.