ua en ru

Росія намагалася ліквідувати затриманих силами АТО спецназівців, - Клімкін

Росія намагалася ліквідувати затриманих силами АТО спецназівців, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

Поява російських солдатів у вітчизняному госпіталі Клімкін прокоментував фразою "врятувати своїх"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія намагалася ліквідувати двох російських військовослужбовців - капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова, які були затримані у зоні антитерористичної операції на Донбасі. Про це Клімкін заявив за підсумками торгових переговорів у Брюсселі, передає 5 канал.

"Наші військові фактично тягли їх на своїх плечах, щоб врятувати їм життя. Росіяни, коли зрозуміли, що ті в наших руках, намагалися вбити. Це випадок за межами розуміння", - підкреслив він.

При цьому появу російських солдатів в українському госпіталі Клімкін прокоментував фразою "врятувати своїх".

Крім того, глава МЗС України зазначив, що двоє російських офіцерів перетнули український кордон з конкретною метою - здійснити теракт на території України. "І хочу підкреслити, що для мене це не тільки політичний аспект, але і моральний", - додав Клімкін.

Нагадаємо, 17 травня повідомлялося, що в районі міста Щастя затримані двоє російських спецназівців із Самари - Олександр Александров Євген Єрофєєв. За їх словами, їх ввело в оману командування, повідомивши, що батальйон "Айдар" виведений з Щастя.

Зазначимо, спочатку в РФ відреклися від затриманих військових, проте пізніше в Міноборони РФ заявили, що затримані на Донбасі спецназівці є колишніми військовими.