ua en ru

Росія намагається вплинути на вибори в європейських країнах, - експерти ЄС

Росія намагається вплинути на вибори в європейських країнах, - експерти ЄС Фото: експерти ЄС розповіли про спроби РФ вплинути на вибори в європейських країнах

Головним об'єктом російської пропаганди є Ангела Меркель

Росія може вплинути на майбутні вибори в європейських країнах. Про це заявив у понеділок, 23 січня, представник ЄС, посилаючись на доповідь "East StratCom Taskforce", передає DW.

Згідно з повідомленням, документ був підготовлений підрозділом стратегічної комунікації зовнішньополітичної служби ЄС (EEAS), що спеціалізується на Східній Європі.

На думку експертів, велика ймовірність того, що Москва спробує вплинути на вибори в європейських країнах аналогічно тому, як вона це зробила в США.

Як повідомляється, автори доповіді вже зафіксували 2,5 тисячі прикладів дезінформації з боку Росії.

Основний об'єкт російської пропаганди - Меркель

"Ведеться неймовірно велика, щонайменше, частково організована кампанія проти ЄС, його політиків і його принципів", - сказав виданню Spiegel Online співрозмовник із зовнішньополітичної служби ЄС.

Він вважає, що головний об'єкт нападок російської дезінформаційної кампанії - канцлер Німеччини Ангела Меркель. Джерело також назвав пропаганду "частиною державної політики" Росії.

Крім цього, він додав, що Кремль безпосередньо контролює ЗМІ і "щодня вказує їм, про що можна писати, а про що ні". Як приклад він нагадав, що журналісти, які повідомляли, що на сході України немає російських солдатів і що Росія є єдиною силою, яка бореться з ІДІЛ у Сирії, були нагороджені за свою роботу.

Повідомляється, що робота над доповіддю велася з вересня 2015 року на замовлення урядів країн ЄС. В експертну групу входили 11 осіб.

Нагадаємо, Марін Ле Пен заявила, що Brexit спровокує "ефект доміно" в Європі.