ua en ru

Росія намагається домогтися успіхів на Донбасі до 9 травня, - британська розвідка

Росія намагається домогтися успіхів на Донбасі до 9 травня, - британська розвідка Фото: російська армія намагається домогтися успіхів до 9 травня (mil.ru)

Сили російського вторгнення в Україну прагнуть домогтися успіхів перед 9 травня. Війська намагаються просуватися в бік Краматорська, який піддається постійним ракетним обстрілам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великобританії в Twitter.

"Росія, ймовірно, бажає продемонструвати значні успіхи напередодні щорічного святкування Дня перемоги 9 травня. Це може вплинути на те, наскільки швидко і енергійно вони будуть намагатися проводити операції напередодні цієї дати", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, зараз російські сили просуваються з плацдармів на Донбасі в бік Краматорська, який продовжує піддаватися постійним ракетним обстрілам.

"Активність російської авіації зберігається, оскільки Росія прагне забезпечити безпосередню підтримку з повітря для свого наступу на сході України, щоб придушити і знищити засоби ППО України", - йдеться в повідомленні.

Раніше спікер Міноборони полковник Олександр Мотузяник в інтерв'ю РБК-Україна сказав, що в Кремлі хочуть "продати" російському суспільству в якості перемоги повну окупацію Донецької та Луганської областей. Але до 9 травня вони намагатимуться захопити й інші території.