ua en ru

Росія не проявляє тенденції зупинити свою агресивну поведінку, - Дуда

Росія не проявляє тенденції зупинити свою агресивну поведінку, - Дуда Фото: Анджей Дуда (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Польський президент підкреслив, що складно говорити про те, що Росія прагне до миру в Україні

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія не проявляє тенденції зупинити свою агресивну поведінку. Про це він сказав у ході свого візиту до Хорватії, передає "Польське радіо".

За його словами, в нинішній ситуації діалог між НАТО і Росією треба продовжувати на такому рівні як досі.

"Росія... не проявляє тенденції до того, щоб зупинити свої дії та агресивну поведінку. Давайте подивимося на ситуацію в Україні, яка абсолютно не покращується, а навпаки, там фіксується дуже значне збільшення кількості важкої техніки, яка знаходиться на окупованих сепаратистами територіях, і немає сумнівів у тому, звідки ця важка техніка приходить. Її постачає Росія", - наголосив польський президент.

За словами очільника Польщі, сьогодні складно говорити про те, що Росія прагне до миру в Україні. Дуда підкреслив, що зараз Росія готується до маневрів наступального характеру, що відбудуться на території Білорусі.

"Якщо ми говоримо про те, що хтось посилює наступ у регіоні країн Північноатлантичного союзу, то це не НАТО, тільки Росія", - сказав він.

Нагадаємо, міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що президент США Дональд Трамп готовий захищати східний фланг НАТО і Україною від Російської Федерації.