ua en ru

Росія проводить в окупованому Криму навчання спецназу ФСБ

Росія проводить в окупованому Криму навчання спецназу ФСБ Фото: Крим

У навчаннях задіяні 2 тисячі військовослужбовців

В окупованому Криму спецназ ФСБ Росії проводить навчання, в яких беруть участь близько 2 тисячі військовослужбовців і військова техніка. Про це повідомляє ТАСС.

Наголошується, що на навчання прибутку службовці ФСБ, підрозділ яких сформували в Москві. За легендою, російські війська будуть відпрацьовувати на півострові "антитерористичні дії"

До навчань спецназу ФСБ, яке буде проходити з 24 по 29 травня в Криму, залучено близько 2 тис. військовослужбовців, а також повітряні та морські судна, спеціальна бронетехніка, роботизовані комплекси, сучасні зразки виявлення і поразки супротивника".

Навчання відбуватимуться в два етапи - відпрацювання дій спецназу на об'єктах морської інфраструктури "Чорноморнафтогазу", а також на об'єктах санаторно-готельного комплексу в Євпаторії, включаючи окремі ділянки прибережної зони та гірничо-лісистій місцевості.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко заявив раніше, що докази української сторони спростовують позицію РФ в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) у справі про анексії Криму.