ua en ru

Росія проводить випробування нового ядерного палива

Російські атомники проводять випробування новітнього ядерного палива, призначеного для використання в атомному проекті "Прорив".

Російські атомники проводять випробування новітнього ядерного палива, призначеного для використання в атомному проекті "Прорив". Про це йдеться в повідомленні прес-служби російської держкорпорації "Росатом".

Так, за словами глави техкомитета "Прориву" Євгена Адамова, 5 жовтня закінчена приймання черговий ТВЗ для постановки в реактор на швидких нейтронах.

"Зараз, якщо нормально пройде установка ТВЗ, виготовлених на Сибірському хімічному комбінаті, то вже більше 140 твелів з щільним паливом будуть проходити випробування в БН-600", - повідомив Адамов.

Він також повідомив, що одночасно з БН-600 витягується перша збірка з нитридным паливом для проведення подальших досліджень.

Як зазначається, проект "Прорив" буде виконуватися на майданчику Сибірського хімічного комбінату. Реалізація "Прориву" включає створення дослідно-демонстраційного енергокомплексу в складі реактора на швидких нейтронах з свинцевим теплоносієм Брест-ОД-300 з пристанционным ядерним паливним циклом і модуля з виробництва нитридного палива для цього реактора. Реактор Брест-ОД-300 планується запустити у 2020 р.

Нагадаємо, в квітні 2014 р. Міністерство енергетики США і "Росатом" призупинили ряд проектів співробітництва в області мирного використання атомної енергії.