ua en ru

Росія провела раптову перевірку свого Тихоокеанського флоту

Росія провела раптову перевірку свого Тихоокеанського флоту Фото: Тихоокеанський флот Росії

У навчаннях задіяно понад 500 російських військовослужбовців і 90 одиниць техніки

Росія здійснила електронні пуски ракет на Камчатці в рамках раптової перевірки свого Тихоокеанського флоту (ТОФ). Про це повідомив речник Східного військового округу (СВО) по Тихоокеанському флоту Володимир Матвєєв, передає ТАСС.

"У рамках раптової перевірки особовий склад ракетного з'єднання камчатського угруповання ТОФ провів електронні пуски. В ході перевірки ракетники на бойовій техніці зробили 40-кілометровий марш із пункту постійної дислокації, оперативно розгорнули пускові установки для боротьби з надводними кораблями і захисту морського узбережжя. Бойові розрахунки здійснили електронний пуск із протикорабельних ракетних комплексів "Редут" по загону кораблів умовного супротивника на відстані більше 100 км", - повідомив представник флоту.


"Також відпрацьовуються завдання з перевірки працездатності систем ракет і маршових двигунів, із заправки ракет паливом та встановлення на них бойових частин, а також виконання заходів із навантаження і вивантаження озброєння ракетних комплексів. Особливу увагу було приділено протидії диверсійних груп умовного противника та зміні стартових позицій", - додали в ТОФ РФ.

Зазначено, що в навчаннях задіяно понад 500 російських військовослужбовців і 90 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія доставила в Крим новітню зенітну ракетну систему.