ua en ru

Росія продовжує поставки зброї до Сербії

Росія продовжує поставки зброї до Сербії Фото: прапор Сербії (flickr.com/alexanyan)

Сербія веде переговори з РФ про закупівлю військових вертольотів

Сербія веде переговори з Російською Федерацією про закупівлю військових вертольотів, а також про створення спеціальної ремонтної бази, що дозволить збільшити присутність російських військових в регіоні. Про це повідомляє The АР.

Повідомляється, що постачання зброї можуть призвести до зростання напруженості на Балканах, а також збільшити вплив Росії в регіоні.

За словами міністра оборони Сербії Александара Вулина, між президентами РФ Володимиром Путіним і Сербії Олександром Вучичем була досягнута домовленість про "високий рівень військового співробітництва".

Міністр розповів, що Сербія планує закупити вертольоти Мі-17, а також сформувати ремонтну базу для російських вертольотів, що дозволить присутність російських військових в регіоні.

Крім того, Вулин підкреслив, що близькі військові та інші зв'язки з Росією "істотно змінили і посилили позицію Сербії на міжнародному рівні.

Нагадаємо, 13 грудня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАСЕ) закликала Російську Федерацію припинити підтримку бойовиків на Донбасі.