ua en ru

Росія продовжить санкції у відповідь на рішення G7

Росія продовжить санкції у відповідь на рішення G7 Фото: Сергій Іванов

У РФ вважають, що продовження санкцій проти західних країн стимулює розвиток важливих галузей економіки

Росія продовжить дію санкцій проти деяких західних країн у відповідь на позицію країн "Великої сімки". Про це заявив глава Адміністрації Президента РФ Сергій Іванов, передає "Росія 24".

"Наскільки ми знаємо, тільки що відбувся саміт "сімки", який продовжив дію санкцій проти Росії. Тому цілком логічно припустити, що і Росія продовжить свої санкції", - заявив Іванов.

"Взагалі будь-які санкції - це меч з двома вістрями. Одне - негативне, інше - позитивне. Звичайно, санкції на нас вплинули негативно. Це очевидно. Був припинений доступ до кредитних ресурсів, інфляція у нас розігналася. Негатив є. Але є і позитив. Наш аграрно-промисловий комплекс отримав ковток кисню і повірив владі, що влада дає реальні можливості для розвитку нашого аграрно-промислового комплексу", - зазначив він.

За словами глави АП, Росії краще продовжити санкції, щоб стимулювати розвиток важливих галузей економіки.

"Що стосується наших контрсанкций, і чи можемо ми їх скасувати. Я 15 років працював у Мзс, тому скажу дипломатично: сильно в цьому сумніваюся, це вкрай малоймовірно", - додав Іванов.

Нагадаємо, країни "Великої сімки" (G7) посилять санкції проти Росії, якщо ситуація в Україні погіршиться.

Крім того, лідери G7 у декларації за підсумками дводенного саміту закликали Російську Федерацію вплинути на сепаратистів на Донбасі.