ua en ru

Росія визнає вибори в Раду, - Лавров

Росія визнає вибори в Раду, - Лавров
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати позачергових виборів у Верховну Раду України.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати позачергових виборів у Верховну Раду України. Про це Лавров заявив у коментарі "Lifenews".

"Судячи з усього, ці вибори відбулися. Хоча і не на всій території України. Думаю, що ми визнаємо результати цих виборів, оскільки нам дуже важливо, що в Україні нарешті з'явилася влада ..., яка займається реальними проблемами, які перед країною стоять", - заявив Лавров.

За його словами, російській стороні буде з ким вести діалог у новому українському парламенті.

"Я впевнений, що нам буде з ким розмовляти у Верховній Раді і в уряді, перш за все, тому що провідною силою у Верховній Раді стані "Блок Петра Порошенко", який є нашим партнером, партнером нашого Президента за погодженням мирних домовленостей в Мінську", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, 26 жовтня 2014 р. в Україні проходили дострокові вибори Верховної Ради України.

Згідно з даними екзит-полів у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока і "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.