ua en ru

Росія привела в бойову готовність свої системи ППО в Сирії

Росія привела в бойову готовність свої системи ППО в Сирії Фото: ППО Росії (mil.ru)

Винищувальна авіація РФ здійснює чергування в повітрі

Росія привела свої сили протиповітряної оборони (ППО) в Сирії в режим бойової готовності в звязку з ракетним ударом сил коаліції. Про це йдеться в заяві російського Генштабу.

"Винищувальна авіація здійснює чергування в повітрі. Жодна з крилатих ракет у зону російських засобів ППО не входила. Наші протиповітряні комплекси не застосовувалися", - зазначено в заяві.

При цьому в Генштабі підкреслили, що нанесений США, Францією і Великобританією удар по Сирії в ніч на 14 квітня є реакцією на "успіхи сирійських збройних сил" зі звільнення регіону від терористів.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня американський президент Дональд Трамп оголосив про початок "точкових ударів" по ​​Сирії. До операції долучилися Великобританія і Франція. Трамп пояснив, що удари є "прямим результатом" нездатності Росії утримати Башара Асада від використання хімічної зброї.

Пізніше російський президент Володимир Путін назвав напад коаліції на Сирію актом агресії, а також порушенням статуту ООН. Приводом для ударів, вважає глава РФ, стало інсценування застосування хімічної зброї.