ua en ru

Росія не приєднається до договору про заборону ядерної зброї

Росія не приєднається до договору про заборону ядерної зброї Фото: голова МЗС РФ Сергій Лавров (mid.ru)

Голова МЗС РФ заявив, що ДЗЯЗ "провокує глибокі розбіжності" між членами міжнародного співтовариства

Російська Федерація не має наміру приєднуватися до Договору про заборону ядерної зброї (ДЗЯЗ). Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на засіданні РБ ООН 18 січня, повідомляється на сайті МЗС РФ.

"Росія не має наміру приєднуватися до ДЗЯО. Виходимо з того, що повна ліквідація ядерної зброї можлива тільки в контексті загального і повного роззброєння в умовах забезпечення рівної і неподільної безпеки для усіх, в тому числі і для власників ядерної зброї, як це передбачає договір про нерозповсюдження", - сказав Лавров.

Він додав, що в договорі не враховуються всі фактори, що впливають на стратегічну стабільність і "він провокує глибокі розбіжності" між членами міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, 7 липня 2017 року 122 зі 193 країн-учасниць ООН на пленарному засіданні у штаб-квартирі в Нью-Йорку затвердили багатосторонній договір про заборону ядерної зброї.

У договорі, зокрема, йдеться про заборону повного спектру пов'язаних із ядерною зброєю видів діяльності, таких як розробка, випробування, виробництво, придбання, володіння або зберігання ядерної зброї.