ua en ru

Росія призупинила роботу "Північного потоку"

Росія призупинила роботу "Північного потоку" Фото: ілюстративне фото (gazprom.ru)

"Північний потік" до кінця місяця зупинили на ремонт

Російська Федерація припинила роботу газопроводу "Північний потік", українська газотранспортна система (ГТС) компенсує постачання європейським споживачам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України" в Twitter.

Повідомляється, що Російська Федерація припинила роботу газопроводу "Північний потік", а українська газотранспортна система (ГТС), яка ніколи не зупиняла транзит через ремонт або техобслуговування, компенсує поставки газу європейським споживачам

"Це непогана відповідь, чия ГТС надійніша, для учасників тристоронніх українсько-європейсько-російських переговорів", - підкреслили в "Нафтогазі"

Росія призупинила роботу "Північного потоку"

Зазначимо, газопровід "Північний потік" йде по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Сьогодні він повністю зупинений на плановий ремонт до кінця липня. Також на сьогодні заплановано тристоронні переговори між Росією, Україною та Європейською комісією з питань поставок газу.

Нагадаємо, раніше російський президент Володимир Путін заявив, що РФ готова зберегти транзит газу через Україну після запуску "Північного потоку-2".