ua en ru

РФ доручила бойовикам на Донбасі залучати до своїх лав україномовних жителів, - ІС

РФ доручила бойовикам на Донбасі залучати до своїх лав україномовних жителів, - ІС

На непідконтрольною Україні території шукають жителів, які розмовляють українською мовою

Російські приватні військові компанії (ПВК), що діють на Донбасі, отримали завдання від Росії, активізувати диверсійні операції на підконтрольній Україні території уздовж лінії розмежування. Про це заявив координатор групи "Інформаційне опір" (ІС) Дмитро Тимчук в своєму Facebook.

Зокрема, Тимчук заявляє, що на даний момент перед ПВК поставлена ​​задача забезпечити збільшення кількості місцевих жителів (володарів громадянства України, - ред.) В своїх рядах.

Також, поставлена ​​задача здійснювати роботу по залученню до лав незаконних збройних формувань (НЗФ) т.зв. "ЛНР" і "ДНР" осіб, які вільно володіють українською мовою.

На думку ІС, "дані дії робляться з метою подальшого доведення через західні ЗМІ тез" про наявність українців по обидва боки конфлікту ", що, за планами російського Генштабу, має підтверджувати" факт громадянської війни в Україні ".

Оперативные данные группы ИС Российские оккупационные формирования на Донбассе продолжают срывать договорённости о...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 6 квітня 2018 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, підтримувані Росією бойовики на Донбасі продовжують зривати домовленості про "Великодньому перемир'я", обстрілюючи позиції українських військ і населені пункти з використанням важкого озброєння.