ua en ru

Росія попередила про військові навчання біля берегів Сирії

Росія попередила про військові навчання біля берегів Сирії Фото: російські військові

Про це свідчить повідомлення для пілотів, яке доступне в базі Федерального управління цивільної авіації США

Росія попередила авіаперевізників про проведення військово-морських навчань з ракетними стрільбами в східному Середземномор'ї, біля берегів Сирії, 8-17 вересня. Про це свідчить повідомлення для пілотів (так зване NOTAM), яке доступне в базі Федерального управління цивільної авіації США (FAA), передає РБК.

З документа випливає, що вчення російського Військово-морського флоту проходять приблизно в 70 км від сирійського порту Тартус. Там розташований єдиний зарубіжний пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії.

Зазначається, що повідомлення за номером A1105/15 відноситься до авіавузла LCCC - так у системі ІКАО позначається аеропорт столиці Кіпру Нікосії. У ньому говориться, що військові навчання російського флоту очікуються в районі з радіусом близько 41 км. Центр району навчань знаходиться між берегами Кіпру і Сирії.

В ході навчань будуть проведені випробувальні стрільби ракет, зазначено в NOTAM, тому небезпечна для польотів зона простягається від поверхні моря до ешелону 660 (близько 20,1 км). Крім того, аналогічне повідомлення за номером A1106/15 повідомляє про вчення російського флоту в тому ж районі Середземного моря з 30 вересня по 7 жовтня 2015 року.

У Міністерстві оборони РФ цю інформацію не коментували. Представник ФГУП "Центр аеронавігаційної інформації" (відповідає за обробку міжнародних NOTAM) сказав виданню, що відповідно до внутрішнього розпорядження не може розкривати інформацію про NOTAM третім сторонам.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтвердив, що в Сирії перебувають російські військові.