ua en ru

Росія не пропонувала бойовикам в Алеппо здатися, - МЗС

Росія не пропонувала бойовикам в Алеппо здатися, - МЗС Фото: заступник голови російського МЗС Сергій Рябков розповів про вихід бойовиків з Алеппо

Питання виходу бойовиків з Алеппо є предметом окремих домовленостей з США

Росія і США поки не досягли домовленості в питанні виходу бойовиків з Алеппо. Про це заявив заступник голови російського МЗС Сергій Рябков, передає РИА Нововсти.

"Те, що повідомляється по західним агентствам, не обов'язково відповідає дійсності. Найголовніше, що в цьому зв'язку необхідно відзначити, це те, що ми, Росія, наше угруповання в Сирії протягом тривалого часу робить все необхідне для того, щоб створити умови для безпечного виходу з міста (Алеппо) тих, хто там знаходиться", - сказав Рябков.

Він також зазначив, що питання виходу бойовиків з Алеппо є предметом окремих домовленостей з США.

"Ця домовленість поки не досягнута багато в чому із-за того, що США наполягають на неприйнятних параметри з точки зору перетворення вогню, перетворення бойових дій, по суті справи забезпечуючи повну свободу переміщень тим, з ким ведуть зараз бої сирійські урядові війська", - зазначив Рябков.

За його словами, поки що поки не йдеться про будь-які пропозиції бойовикам в Алеппо.

"Незрозуміло, на які джерела спираються ті, хто подібним чином розігріває інформаційний простір", - зазначив російський дипломат.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомило про розпорядження документом, у якому Москва і Вашингтон пропонують бойовикам покинути Алеппо протягом 48 годин.