ua en ru

Росія вимагає негайно відпустити затриманих в Києві журналістів LifeNews

Росія вимагає негайно відпустити затриманих в Києві журналістів російського телеканалу LifeNews. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

"Вимагаємо негайно відпустити російських журналістів і припинити порочну практику залякування представників ЗМІ. Чекаємо відповідної реакції спеціалізованих міжнародних організацій і, насамперед, представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Д. Міятович на черговий протиправний акт з боку київської влади, що систематично зачищає інформаційний простір України від неупередженого погляду на події, що відбуваються в цій країні", - йдеться в повідомленні.

За даними МЗС РФ, серед затриманих в Києві кореспондент Єлизавета Храмцова і оператор Наталія Калишева. У відомстві заявляють, що у зв'язку з ними немає, їх місцезнаходження невідоме.

Нагадаємо, сьогодні у Києві співробітники Служби безпеки України затримали кореспондента та оператора телеканалу LifeNews. Радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив, що затримані будуть видворені з території України.