ua en ru

Росія може спробувати загострити ситуацію на Донбасі перед виборами в РФ, - Жебрівський

Росія може спробувати загострити ситуацію на Донбасі перед виборами в РФ, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський (facebook.com/zhebrivskyi)

У Росії немає сил для широкомасштабного наступу

Перед виборами в РФ керівництво країни буде намагатися загострити ситуацію в Україні, зокрема, на окупованій території Донбасу. Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, передає "Укринформ".

"Очевидно, що Путін не збирається відпускати Україну. Йому не потрібна ні частина Донеччини чи Луганщини, ні весь Донбас. Путін хоче всю Україну. Я довго аналізував і думав - навіщо Путіну і Росії Україна? Землі у них більше, ніж достатньо. Там не можуть навести порядок. І проаналізувавши в тому числі й історичні аспекти, я усвідомив для себе - російська імперія не можлива без людського ресурсу України. Без підживлення людським інтелектуальним ресурсом України російська імперія загине. І саме тому вся ця боротьба йде", - заявив Жебрівський.

Він також зазначив, що у Росії немає сил для широкомасштабного наступу.

"Наші Збройні Сили, Національна гвардія, інші силові структури вже показали, що так просто спостерігати за настанням не збираються. Повністю захопити Україну неможливо, проте тримати як кровоточиву рану - так. Саме тому і відбуваються ці постійні обстріли, диверсії ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Крім того, у Путіна в березні наступного року вибори, і йому потрібно показати, що він переживає за "данбаский" народ. Тому можливі чергові загострення на Донбасі. Путін буде лізти до тих пір, поки не отримає по зубах", - додав голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Нагадаємо, в Донецькій ОВГА розробляють план автономного водопостачання підконтрольній території.