ua en ru

Росія поки продовжить платити за транзит газу за старими тарифами

Росія поки продовжить платити за транзит газу за старими тарифами Фото: Володимир Демчишин

Зараз Україна і Росія працюють за старими договорами

Росія поки продовжить платити Україні за транзит газу за старими тарифами, без урахування підвищення вартості на 50% до укладення нового договору між країнами. Про це сьогодні, 28 січня 2016 року, повідомив журналістам у ході Міжнародного форуму, присвяченого роботі в Україні глобальних експортно-кредитних агентств, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас зараз немає бази для того, щоб виставляти рахунки - ред.) за новими тарифами, бо не підписаний договір. Ми працюємо за тими договорами, які існують", - сказав Демчишин.

При цьому міністр зазначив, що українська сторона має намір домагатися перегляду цього договору з метою врахування в ньому нової методики тарифоутворення, не чекаючи закінчення дії договору про транзит з "Газпромом" в 2019 році.

"Ми не приймали б рішення, не співпрацювали б з нашим регулятором, щоб прийняти рішення, а потім сказати, що давайте до 2019 року почекаємо. Рішення приймалося, щоб жити за новими правилами", - сказав глава Міненерго.

Нагадаємо, Україна на 50% збільшила ставку на транзит російського газу.