ua en ru

Росія підтвердила витік радіації на Південному Уралі

Росія підтвердила витік радіації на Південному Уралі Фото: радіація (РБК-Україна)

У Челябінській області зафіксовано "екстремально високий" рівень забруднення

Російська Федерація підтверджує екстремально високий рівень радіаційного забруднення в районі ядерного комбінату "Маяк" в Озерську Челябінської області, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що Федеральна служба по гідрометеорології і моніторингу навколишнього середовища РФ оприлюднила дані, які свідчать про "екстремально високий" рівень радіаційного забруднення на Південному Уралі. За інформацією про радіаційну обстановку звернулося російське відділення "Грінпіс".

Крім того, в Росгідрометі підтвердили, що в період з 25 вересня по 6 жовтня виникли погодні умови для перенесення забруднених мас з Південного Уралу в район Середземномор'я та на північ Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що французькі вчені виявили витік радіації в Росії. За даними Інституту ядерної та радіаційної безпеки Франції, аварія сталася в останній тиждень вересня або на початку жовтня на території РФ або Казахстану. Зокрема, кілька європейських структур, які займаються моніторингом радіаційного забруднення, виявили в атмосфері радіоактивний ізотоп рутеній-106.