ua en ru

Росія подала позов проти України щодо стягнення 3 млрд доларів

Росія подала позов проти України щодо стягнення 3 млрд доларів Фото: Антон Силуанов

РФ звернулася з позовом у Високий суд Лондона

Росія подала позов до високого суду Лондона проти України по стягненню боргу в 3 млрд доларів. Про це повідомив міністр фінансів Росії Антон Силуанов, передає Bloomberg.

"Сьогодні Мінфін Росії подав судовий позов проти України в Високий суд Лондона в цілях стягнення заборгованості за облігаціями України номінальною вартістю 3 млрд доларів і відшкодування судових витрат Російської Федерації", - цитують Сілуанова російські ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна не отримувала від ФРН пропозицій по врегулюванню боргу перед РФ.

В кінці грудня 2015 року Кабмін схвалив мораторій на виплату російського боргу в 3 млрд дол. У Мінфіні заявили, що як і раніше згодні на переговори для досягнення домовленості щодо реструктуризації боргу за облігаціями, термін погашення яких минув у грудні минулого року. У той же час Росія обіцяла подати на Україну до міжнародного суду.

Відзначимо також, раніше мінфін РФ почав процедуру для судового розгляду з Україною з-за несплати боргу.

"Мінфін Росії звернувся до компанії The Law Debenture Corporation plc, відповідно до емісійної документацією за облігаціями виступає в якості довірителя кредитора, і ініціював процедури, необхідні для негайного початку судового розгляди з Україною", - йдеться в повідомленні прес-служби російського відомства.

Крім того, раніше повідомлялося, що Росія чекає від України запрошення до переговорів по боргу.

"І за старими правилами (кредитування МВФ - ред.), і за новим, а за новими правилами тим більше, перший хід роблять вони (Україна як дебітор - ред.). В будь-якому вигляді: через посередників, безпосередньо, як завгодно - але це повинен бути перший хід з їх боку. Поки його немає", - заявив заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак.