ua en ru

Росія планує вислати 30 американських дипломатів

Росія планує вислати 30 американських дипломатів Фото: прапор Росії (РБК - Україна)

Також планується накладення арешту на об'єкти американської власності в РФ

Росія планує вислати близько 30 американських дипломатів і накласти арешт на об'єкти американської власності в Росії. Про це повідомляють "Известия", посилаючись на джерело в МЗС Росії.

Як зазначає видання, до таких заходів російську сторону підштовхнуло рішення Вашингтона не повертати посольську власність, яка перебуває під арештом з грудня минулого року.

"Є попередня домовленість про проведення зустрічі в Санкт-Петербурзі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Якщо і там компроміс не буде знайдений, нам доведеться піти на такі заходи", - розповіло джерело.

За словами заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрія Климова, Росія вичікувала півроку врегулювання новою адміністрацією США дипломатичної кризи.

"За півроку Трамп то не зміг, чи то не порахував важливим ситуацію виправити. І зараз ми повинні підвести риску і відповісти дзеркально. Це не є нашою демонстрацією негативного ставлення до адміністрації Трампа, це просто свідчення того, що Росія - шановна держава, до якої треба проявляти шанобливе ставлення. При цьому треба дотримуватися протокол, етикет і міжнародні норми - іншого способу спілкування з Росією бути не може", - резюмував сенатор.

Нагадаємо, адміністрація Трампа намагається послабити схвалені Сенатом санкції проти РФ.