ua en ru

Росія планує видобувати корисні копалини в Танзанії, зокрема золото і нафту

ВАТ "Росгеологія" розробило і представило програму регіональних досліджень на території Республіки Танзанія, повідомила прес-служба відомства. На території республіки є значні запаси корисних копалини. Так, Танзанія займає третє місце в Африці по запасах золота, крім того, вона багата такими корисними копалини, як алмази, мідь, вуглеводні, і представляє значний інтерес для реалізації проектів, пов'язаних з проведенням геологорозвідувальних робіт.

Раніше в ході візиту на початку жовтня представники "Росгеології" провели зустрічі з керівниками підрозділів Міністерства енергетики і корисних копалин та іншими чиновниками Танзанії, на яких обговорили перспективи спільної діяльності в області проведення регіональних геологорозвідувальних робіт по перспективних територіях.

Також сторони обговорили програму прогнозних металогенічних досліджень Центральної частини території Танзанії. Програма пройшла попереднє узгодження і зараз знаходиться на розгляді у керівництва.

Відзначимо також, що раніше в Танзанії були знайдені крупні поклади нафти.

"Росгеологія" - російський геологічний холдинг, що об'єднав державні геологорозвідувальні підприємства різного профілю. Компанія покликана забезпечити рівномірне геологічне вивчення території Росії, відтворення мінерально-сировинної бази, розвиток принципово важливих і нових напрямів геологічних досліджень. "Росгеологія" включає 38 найбільш значущих держпідприємств геологічної галузі Росії, зокрема "Сахалінгеологію", що знаходиться на острові Сахалін. Підприємства холдингу надають послуги з буріння, геозйомки і геофізики.

Пріоритетними напрямами для роботи фахівців "Росгеології" за кордоном є країни Африки (Танзанія, Мавританія, Судан, Ангола, Намібія, Гвінея, ПАР та ін.), Латинської Америки (Венесуела, Чилі, Перу), Південно-Східної Азії (В'єтнам, Лаос, Монголія), Індонезія та інші, з багатьма з яких підписані міжурядові угоди.