ua en ru

Росія планує дискредитувати розслідування MH17, - Bellingcat

Росія планує дискредитувати розслідування MH17, - Bellingcat Фото: MH17 після аварії

Надавши нову інформацію по MH17, Росія хоче потім заявити, що Об'єднана слідча група не взяла її до уваги

Російська Федерація планує дискредитувати розслідування катастрофи літака MH17. Про це повідомив координатор міжнародного співтовариства Bellingcat Арік Толер, передає "Радіо Свобода".

Як йдеться у повідомленні, кілька днів тому російське підприємство "Алмаз-Антей", яке виробляє зенітно-ракетних комплексів "Бук", передав слідству початкові радіолокаційні зображення повітряного простору. Дані за 17 липня 2014 року, коли сталася катастрофа MH17. Однак дані були передані в необробленому вигляді не міжнародній слідчій групі, а російському Слідчому комітету.

"Я на 100% впевнений, що вони випускають цю інформацію зараз, щоб потім заявити, що Об'єднана слідча група не взяла її до уваги", - заявив Толер.

Він зазначив, що радарні знімки швидше за все будуть правдиві та повні, але ракету "Бук" на них неможливо буде побачити через технічні обмеження.

Один з авторів досліджень збитого літак Антон Павлушко підкреслив, що ще два роки тому РФ заявляла про відсутність даних, а тепер ця інформація несподівано з'являється.

Раніше повідомлялося, що родичі жертв MH17 просять Євросоюз натиснути на РФ, Україну і США.