ua en ru

Росія передумала рити рів на кордоні з Україною

Росія передумала рити рів на кордоні з Україною

Прикордонне управління ФСБ Росії по Брянській області скасував аукціон на спорудження протитранспортних ровів на російсько-українському кордоні. Це випливає з інформації на сайті держзакупівель РФ у розділі "етап закупівлі".

Причина скасування аукціону не вказується. У той же час, за повідомленнями російських федеральних ЗМІ, аукціон скасовано у зв'язку з необхідністю економії бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше брянське погрануправление ФСБ Росії розмістило на сайті держзакупівель замовлення на послуги зі спорудження противотранспортного рову вздовж кордону довжиною 50 км (протяжність брянського ділянки російсько-українського кордону - 354 км), глибиною і шириною 1,5 м. Вартість робіт у відомстві оцінили в 10 млн руб.

Співрозмовник РБК в Брянському прикордонуправління тоді запевнив, що у випадку з розміщенням аукціону мова йде про штатні заходи по зміцненню держкордону, які ніяк не пов'язані з подіями в Україні.

Відзначимо, напередодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про можливе здешевлення проекту "Стіна" на кордоні з РФ.