ua en ru

Росія і Пакистан проведуть спільні військові навчання

Росія і Пакистан проведуть спільні військові навчання Фото: російські військові прибули до Пакистану для військових навчань

Ісламабад веде переговори з Москвою про придбання бойових вертольотів

Росія і Пакистан з 24 вересня по 10 жовтня 2016 року вперше проведуть спільні військові навчання. Про це повідомило Міністерство оборони Пакистану, передає BBC.

Згідно з повідомленням, навчання мають продемонструвати більш тісні оборонні зв'язки між двома країнами, що сформувалися після підписання угоди про військове співробітництво.

"Контингент російських військ прибув до Пакистану для проведення перших пакистано-російських спільних військових навчань з 24 вересня по 10 жовтня 2016 року", - повідомив представник пакистанської армії генерал-лейтенант Асім Байва в Twitter.

Як зазначає BBC, навчання припадають на період зростаючої напруженості між Ісламабадом і сусідньою Індією.

Пакистанський військовий аналітик Хасан Аскарі вважає, що навчання є "ознакою прагнення Росії розширити свій вплив у Південній Азії".

Він також назвав їх "природним" результатом зростаючого зближення Індії і США.

Крім того, Ісламабад веде переговори з Москвою про придбання бойових вертольотів.

"Ці вертольоти повинні були бути поставлені ще в минулому році, але тепер вони прибудуть у 2017 році", - повідомив Аскарі.

Нагадаємо, військові Південної Кореї і США з 3 по 21 жовтня 2016 року візьмуть участь у навчаннях, мета яких - відпрацювати можливу військову операцію проти об'єктів ядерної програми КНДР.