ua en ru

Росія відповість розробкою ударних систем на розгортання ПРО США

Росія відповість розробкою ударних систем на розгортання ПРО США Фото: Володимир Путін

Підприємства російського ОПК на першому етапі будуть працювати над ударними системами, здатними подолати будь-які системи ПРО

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія у відповідь на триваюче будівництво ПРО США прийме відповідні заходи. Про це глава Російської Федерації заявив на нараді з питань розвитку оборонного комплексу, передає "Інтерфакс".

Путін повідомив, що підприємства російського ОПК на першому етапі будуть працювати над ударними системами, здатними подолати будь-які системи протиракетної оборони.

"Ми не раз говорили, що Росія прийме необхідні заходи по зміцненню потенціалу стратегічних ядерних сил. Ми будемо працювати і над системами протиракетної оборони, але на першому етапі, як ми неодноразово говорили, будемо працювати і над ударними системами, які в змозі долати будь-які системи ПРО", - сказав Путін.

За його словами, за останні три роки підприємства російського ОПК створили і успішно випробували ряд перспективних систем озброєнь, які здатні вирішувати бойові завдання в умовах ешелонування системи ПРО.

Путін назвав звичайним прикриттям справжніх планів США посилання на іранську і північнокорейську ядерні програми при розширенні ПРО.

"Однак ми знаємо, що ситуація з іранською проблемою врегульована, відповідні угоди підписані", - сказав Путін.

Російський президент підкреслив, що таким чином США прагнуть отримати "вирішальне військову перевагу з усіма витікаючими звідси наслідками".

Нагадаємо, раніше Володимир Путін заявив, що операція Збройних сил Росії в Сирії продемонструвала, що боєготовність вітчизняної армії вдалося підвищити.